Η συγγραφέας κα. Μπαμπέτα Ιωάννα στο σχολείο μας.

DSC07471

Χθες Δευτέρα  15/5/2017  η συγγραφέας κα. Ιωάννα Μπαμπέτα  επισκέφτηκε το σχολείο μας και είχαν την ευκαιρία οι μαθητές και του Νηπιαγωγείου και της Α΄ τάξης να τη συναντήσουν από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί της και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που πραγματικά τους έμεινε αξέχαστη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του σχολείου μας στα πλαίσια της δράσης «Βιβλιοφιλία». Τα παιδιά με μεγάλη χαρά την υποδέχτηκαν και της αφιέρωσαν ένα γλωσσικό παιχνίδι – μια ακροστιχίδα με τα γράμματα της λέξης «ΜΗΤΕΡΑ» με αφορμή τη γιορτή της μητέρας που ήταν την Κυριακή 14/5/2017. Στην συνέχεια της τραγούδησαν όλα μαζί ένα υπέροχο τραγουδάκι με τίτλο «Μανούλα» και όπως δήλωσε και η ίδια στα παιδιά την συγκίνησε πάρα πολύ.

Η συγγραφέας που μας επισκέπτεται για δεύτερη χρονιά, μίλησε για το βιβλίο της «Η καλύτερη μαμά», για την  ηρωίδα του βιβλίου της, και για το  πώς επέλεξε το θέμα του βιβλίου της.

Μας ανάφερε πώς εμπνέεται κάθε φορά που θέλει να γράψει ένα βιβλίο, έκανε ερωτήσεις στα παιδιά τα οποία απαντούσαν με ιδιαίτερη προθυμία και στη συνέχεια έχοντας μαζί της ένα πλούσιο εποπτικό υλικό, παρουσίασε το βιβλίο της μέσα από παιχνίδι, όπου συμμετείχαν ενεργά όλα τα παιδιά.

Η σημερινή μέρα ήταν ξεχωριστή για τους μικρούς μας μαθητές και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα. Μπαμπέτα που μας τίμησε με την παρουσία της και μας παρουσίασε με τόσο ευχάριστο, πρωτότυπο, παιδαγωγικό και βιωματικό τρόπο το βιβλίο της.

Θα είναι χαρά μας να την έχουμε κοντά μας και πάλι του χρόνου.

Φωτογραφίες