Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας έβαλαν τη στολή του επιστήμονα- παλαιοντολόγου και ξεκίνησαν το ταξίδι της εξερεύνησης και της ανακάλυψης! Μάθαμε για την εποχή των δεινοσαύρων και για τα είδη τους, πήραμε τα εργαλεία μας και κάναμε ενδιαφέροντα πειράματα! Ανακαλύψαμε οστά δεινοσαύρων σε πετρώματα από γύψο, λιώσαμε «παγετώνες» που μέσα έκρυβαν δεινόσαυρους, φτιάξαμε ηφαίστειο το οποίο έκανε έκρηξη μπροστά στα μάτια των ενθουσιασμένων παιδιών! Ακόμη,  παίξαμε  παιχνίδια μαθηματικών με τα ίχνη των δεινοσαύρων, μάθαμε καινούριο λεξιλόγιο σχετικά με τον εξοπλισμό ενός παλαιοντολόγου και τους δεινόσαυρους και φτιάξαμε απολιθώματα δεινοσαύρων από πηλό.

Η εξερεύνησή μας όμως δεν σταμάτησε εκεί!  Διαβάσαμε παραμύθια για την εποχή των δεινοσαύρων και με τη βοήθεια των Τ.Π.Ε. και, συγκεκριμένα, με την επαυξημένη πραγματικότητα 3D μέσω τάμπλετ, είδαμε τους δεινόσαυρους να κάνουν βόλτες στην τάξη μας!

Οι δεινόσαυροι ωθούν τα παιδιά να γίνουν μικροί επιστήμονες. Καθώς η επιστήμη έχει πολλά βιωματικά μέρη, αυτή είναι μια αγαπημένη διάσταση κάθε παιδιού που αναζητά την πρόκληση της προσωπικής εμπλοκής από την οποία θα αποκομίσει άμεσα ευχαρίστηση και ικανοποίηση της περιέργειας και της γνώσης.

Αρχείο Τελευταίων Νέων