Αγγλόφωνο Νηπιαγωγείο

Σύμφωνα με τις απόψεις των περισσότερων ειδικών ότι η προσχολική ηλικία είναι η καλύτερη περίοδος για να μάθει ένα παιδί να μιλά την ξένη γλώσσα σαν τη μητρική του, στο Νηπιαγωγείο μας παράλληλα με την ελληνική γλώσσα, διδάσκεται και η αγγλική από αγγλόφωνες παιδαγωγούς. Τα παιδιά έρχονται σε καθημερινή επαφή με την αγγλική γλώσσα μέσα από την εναλλαγή δημιουργικών κι επικοινωνιακών δραστηριοτήτων όπως θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια, παραμύθια, γλωσσολογικά παιχνίδια και κατασκευές.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα δεν απαιτεί γραφή και διάβασμα, καθώς η έμφαση δίνεται κυρίως στον προφορικό λόγο και την προφορά, όπου καθοριστικό λόγο κατέχουν οι διαδραστικοί πίνακες.

Παράλληλα με την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, τα παιδιά προετοιμάζονται σωστά για την Α΄ Δημοτικού, όσον αφορά την ελληνική γλώσσα και την αριθμητική.

Με την εισαγωγή των αγγλικών στη μαθησιακή διαδικασία στο Νηπιαγωγείο, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν την αγγλική γλώσσα, ώστε συνεχίζοντας στο Δημοτικό σχολείο μας, όπου τα Αγγλικά διδάσκονται καθημερινά, έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν την πιστοποίηση της γλώσσας από τη Δ΄ Δημοτικού, καθώς και τα πρώτα τους διπλώματα.

Ειδικά εκπαιδευμένες καθηγήτριες διδάσκουν στο βασικό πρόγραμμα:

 • Αγγλική γλώσσα
 • Εκπαιδευτική Ρομποτική & Πληροφορική – STEM
 • Μουσικοκινητική αγωγή Orff
 • Θεατρικό, ομαδικό παιχνίδι
 • Ρυθμική γυμναστική
 • Φυσική Αγωγή

Η καλλιέργεια των παιδιών συμπληρώνεται από προσεκτικά επιλεγμένες προαιρετικές δραστηριότητες αισθητικής και φυσικής αγωγής:

 • Κολύμβηση
 • Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας – STEM
 • Μπαλέτο
 • Taekwondo
 • Μίνι τένις
 • Ιδιαίτερο μουσικής προπαιδείας – Θεατρικό παιχνίδι

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από ελεύθερο παιχνίδι, επισκέψεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα και εξορμήσεις στην ύπαιθρο. Το παιδαγωγικό – εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα αποβλέπει ώστε η λειτουργία του Νηπιαγωγείου να είναι η προέκταση του ρόλου της οικογένειας και η κοινωνικοποίηση του παιδιού να γίνει ελεύθερα και αβίαστα. Με τη μόνιμη και συνεχή συνεργασία νηπιαγωγών και γονέων και τη βοήθεια ψυχολόγου – συμβούλου, επιτυγχάνουμε την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γονέων σε θέματα ανάπτυξης και συμπεριφοράς των παιδιών, καθώς και την πρόληψη, αλλά και αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων.

Για τα παιδιά των εργαζόμενων γονέων υπάρχουν τμήματα φύλαξης στον Νηπιακό Σταθμό των Εκπαιδευτηρίων μας με ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 16.00 για όλο τον χρόνο, καθώς επίσης και για τις σχολικές αργίες των Χριστουγέννων και Πάσχα, ενώ λειτουργούν και καλοκαιρινά τμήματα από τις 16 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου περίπου.

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό και το υπεύθυνο περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων μας σας δίνει την εγγύηση για να μας εμπιστευτείτε το παιδί σας.

Το Νηπιαγωγείο μας προσφέρει εναλλακτικά ωράρια με συνεχή δρομολόγια απ’ όλες τις περιοχές, το πρωί από 6.30 έως 8.20 και από 8.40 έως 9.15 και το μεσημέρι από 14.00 έως 17.30. Το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (8.30 – 14.00) περιλαμβάνει  το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, εμπλουτισμένο με ποικίλες δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση έμπειρων και ευαισθητοποιημένων νηπιαγωγών. Το επιμηκυμένο πρόγραμμα (14.00 – 16.00) σας δίνει τη δυνατότητα είτε να παραμένει το παιδί σας περισσότερες ώρες στον Νηπιακό Σταθμό μας και να ασχοληθεί με παιχνίδι, κουκλοθέατρο, παιδαγωγικές ασκήσεις, είτε να παρακολουθήσει κάποια προαιρετική δραστηριότητα, όπως κολύμβηση, εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής και τεχνολογίας, ιδιαίτερο μουσικής προπαιδείας – θεατρικό παιχνίδι, μπαλέτο, μίνι τένις και taekwondo. Τα παιδιά που ακολουθούν το επιμηκυμένο πρόγραμμα σιτίζονται με δεκατιανό και φρέσκο οικογενειακό καθημερινό γεύμα από αγνά υλικά, το οποίο μαγειρεύεται με ιδιαίτερη φροντίδα στο εστιατόριο του Σχολείου μας.  Το μενού διανέμεται κάθε μήνα στους γονείς.

Ασφαλής μεταφορά

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να τηρούνται οι κανόνες τόσο του Σχολείου μας, όσο και της Πολιτείας. Οι οδηγοί και οι συνοδοί των Εκπαιδευτηρίων μας ακολουθούν συγκεκριμένο κανονισμό για την ασφαλή παραλαβή και παράδοση των παιδιών.

Ασφαλές σχολικό περιβάλλον

Όλοι οι χώροι του Σχολείου μας είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ τα παιδιά βρίσκονται σε συνεχή επιτήρηση σε όλους τους χώρους (αίθουσες,  διάδρομοι, προαύλιο, τουαλέτες κτλ.).

Διατροφή

Το διαιτολόγιο για το μεσημεριανό φαγητό είναι μελετημένο έτσι, ώστε να προσφέρει ισορροπημένη και πλήρη διατροφή στα παιδιά.  Τα τρόφιμα είναι ελληνικής προέλευσης και άριστης ποιότητας, αξιοποιώντας με εμπιστοσύνη προϊόντα από προμηθευτές που είναι και γονείς του Σχολείου μας. Αποφεύγουμε εντελώς τα τηγανητά φαγητά και τη χρήση ζωικού λίπους στον τρόπο παρασκευής. Χρησιμοποιούμε μόνο ελαιόλαδο. Επιπλέον, το ειδικευμένο προσωπικό των εκπαιδευτηρίων μας έχει λάβει πιστοποίηση πάνω στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤ. Το νερό που χρησιμοποιούμε έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για την καταλληλότητά του από το χημείο του κράτους και την ΕΥΔΑΠ.

Υγεία

Οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας των παιδιών αντιμετωπίζεται από την παιδίατρο των Εκπαιδευτηρίων μας, η οποία εξετάζει ατομικά το κάθε παιδί και ενημερώνει γραπτώς τους γονείς. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή της στην αντιμετώπιση και πρόληψη των παιδικών ασθενειών.

Ατομική ασφάλεια των παιδιών μας: Τα Εκπαιδευτήριά μας παρέχουν δωρεάν ατομική ασφάλεια για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά.

 Υγιεινή

Όλοι οι χώροι του Σχολείου μας καθαρίζονται σχολαστικά και καθημερινά. Οι χώροι υγιεινής, που χρησιμοποιούνται από τα παιδιά, καθαρίζονται ανελλιπώς μετά από κάθε χρήση τους. Τα χαρτιά και τα είδη καθαρισμού είναι βιολογικά.