Παιδικός - Βρεφικός Σταθμός

Στους Παιδικούς Σταθμούς των Εκπαιδευτηρίων Πασχάλη θεωρούμε το παιδί ως ένα άτομο που κρατάει στα χέρια του το μέλλον του, που θέλει να το σέβονται και να του προσδίδουν την αξία που του πρέπει στην ταυτότητα, τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητά του. Είμαστε ένας σωστά οργανωμένος Παιδικός – Βρεφικός Σταθμός, στον οποίο διασφαλίζουμε ποιοτικές συνθήκες εκπαίδευσης, καθώς διαθέτουμε εξαιρετικό εκπαιδευτικό προσωπικό με μεγάλη εμπειρία στην προσχολική ηλικία, άρτιες υποδομές και όμορφο φυσικό περιβάλλον. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να συμβάλλουμε σημαντικά στην ανάπτυξη του παιδιού, παρέχοντας ατμόσφαιρα ζεστασιάς, ασφάλειας, χαράς και αγάπης, ενώ παράλληλα προτρέπουμε και βοηθάμε το παιδί να ενταχθεί στην ομάδα και το κοινωνικό σύνολο αναπτύσσοντας πολύπλευρα την προσωπικότητά του. Η φροντίδα όλων μας είναι πρωτίστως να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά και στη συνέχεια να τα μορφώσουμε.

Στον Παιδικό – Βρεφικό Σταθμό μας, παράλληλα με την ελληνική γλώσσα το παιδί διδάσκεται και την αγγλική, από καθηγήτριες Αγγλικών και με τη χρήση διαδραστικών πινάκων, ώστε να έχει αβίαστη επαφή με την ξένη γλώσσα. Στόχος είναι το παιδί να αγαπήσει τα Αγγλικά, να μάθει λέξεις και τραγούδια. Έμφαση δίνεται στον ρυθμό και την προφορά.

Ειδικά εκπαιδευμένες καθηγήτριες διδάσκουν στο βασικό πρόγραμμα:

  • Αγγλική γλώσσα
  • Μουσικοκινητική αγωγή Orff
  • Θεατρικό, ομαδικό παιχνίδι
  • Ρυθμική γυμναστική

Η καλλιέργεια των παιδιών συμπληρώνεται από προσεκτικά επιλεγμένες προαιρετικές δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του βασικού προγράμματος:

  • Κολύμβηση
  • Ιδιαίτερο μουσικής προπαιδείας – Θεατρικό παιχνίδι
  • Μπαλέτο
  • Μίνι τένις
  • Καλλιτεχνικό εργαστήρι

Με τη μόνιμη και συνεχή συνεργασία νηπιαγωγών – γονέων και τη βοήθεια ψυχολόγου – συμβούλου, επιτυγχάνουμε την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γονέων σε θέματα ανάπτυξης και συμπεριφοράς των παιδιών. Οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας των παιδιών αντιμετωπίζεται από την παιδίατρό μας. Όλο το ανθρώπινο δυναμικό και το υπεύθυνο περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων μας σας δίνει την εγγύηση για να μας εμπιστευτείτε το παιδί σας.

Ο Παιδικός – Βρεφικός Σταθμός μας προσφέρει εναλλακτικά ωράρια με συνεχή δρομολόγια απ’ όλες τις περιοχές, το πρωί από 6.30 έως 8.20 και από 8.40 έως 9.15 και το μεσημέρι από 13.45 έως 17.30. Το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (8.30 – 13.45) στηρίζεται σε ύλη που ανταποκρίνεται στην ηλικία των παιδιών, εμπλουτισμένο με ποικίλες δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση έμπειρων και ευαισθητοποιημένων νηπιαγωγών. Το επιμηκυμένο πρόγραμμα (13.45 – 17.30) σας δίνει τη δυνατότητα είτε να παραμένει το παιδί σας περισσότερες ώρες στον Παιδικό Σταθμό μας και να ασχοληθεί με παιχνίδι, κουκλοθέατρο, παιδαγωγικές ασκήσεις, είτε, εάν είναι από τριών ετών και πάνω, να παρακολουθήσει κάποια προαιρετική δραστηριότητα, όπως κολύμβηση, ιδιαίτερο μουσικής προπαιδείας – θεατρικό παιχνίδι, μπαλέτο, μίνι τένις και καλλιτεχνικό εργαστήρι. Τα παιδιά που ακολουθούν το επιμηκυμένο πρόγραμμα σιτίζονται με δεκατιανό και φρέσκο οικογενειακό καθημερινό γεύμα από αγνά υλικά, το οποίο μαγειρεύεται με ιδιαίτερη φροντίδα στο εστιατόριο του Σχολείου μας.  Το μενού διανέμεται κάθε μήνα στους γονείς.

Ασφαλής μεταφορά

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να τηρούνται οι κανόνες τόσο του Σχολείου μας, όσο και της Πολιτείας. Οι οδηγοί και οι συνοδοί των Εκπαιδευτηρίων μας ακολουθούν συγκεκριμένο κανονισμό για την ασφαλή παραλαβή και παράδοση των παιδιών.

Ασφαλές σχολικό περιβάλλον

Όλοι οι χώροι του Σχολείου μας είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ τα παιδιά βρίσκονται σε συνεχή επιτήρηση σε όλους τους χώρους (αίθουσες,  διάδρομοι, προαύλιο, τουαλέτες κτλ.).

Διατροφή

Το διαιτολόγιο για το μεσημεριανό φαγητό είναι μελετημένο έτσι, ώστε να προσφέρει ισορροπημένη και πλήρη διατροφή στα παιδιά.  Τα τρόφιμα είναι ελληνικής προέλευσης και άριστης ποιότητας, αξιοποιώντας με εμπιστοσύνη προϊόντα από προμηθευτές που είναι και γονείς του Σχολείου μας. Αποφεύγουμε εντελώς τα τηγανητά φαγητά και τη χρήση ζωικού λίπους στον τρόπο παρασκευής. Χρησιμοποιούμε μόνο ελαιόλαδο. Επιπλέον, το ειδικευμένο προσωπικό των εκπαιδευτηρίων μας έχει λάβει πιστοποίηση πάνω στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤ. Το νερό που χρησιμοποιούμε έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για την καταλληλότητά του από το χημείο του κράτους και την ΕΥΔΑΠ.

Υγεία

Οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας των παιδιών αντιμετωπίζεται από την παιδίατρο των Εκπαιδευτηρίων μας, η οποία εξετάζει ατομικά το κάθε παιδί και ενημερώνει γραπτώς τους γονείς. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή της στην αντιμετώπιση και πρόληψη των παιδικών ασθενειών.

Ατομική ασφάλεια των παιδιών μας: Τα Εκπαιδευτήριά μας παρέχουν δωρεάν ατομική ασφάλεια για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Υγιεινή

Όλοι οι χώροι του Σχολείου μας καθαρίζονται σχολαστικά και καθημερινά. Οι χώροι υγιεινής, που χρησιμοποιούνται από τα παιδιά, καθαρίζονται ανελλιπώς μετά από κάθε χρήση τους. Τα χαρτιά και τα είδη καθαρισμού είναι βιολογικά.

YG1
YG2
YG3
YG4