Προαιρετικές δραστηριότητες

Αθλητικές δραστηριότητες

Οι προαιρετικές αθλητικές δραστηριότητες γίνονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα μετά τη λήξη του βασικού προγράμματος και η αξία τους είναι σημαντική, γιατί δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά που συμμετέχουν να καλλιεργήσουν τις ικανότητες και τις κλίσεις τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να παρουσιάσουν τα ταλέντα τους. Με τις δραστηριότητες αυτές δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι βάσεις για μια τακτική άθληση, αναπτύσσεται η κινητική ικανότητα των παιδιών, η άμιλλα, η ομαδικότητα, η αυτενέργεια. Η εκπαίδευση – προπόνηση γίνεται από ειδικευμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Σε κάθε άθλημα τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με το επίπεδό τους.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση θεωρείται από τα ιδανικότερα αθλήματα για την ομαλή σωματική ανάπτυξη του παιδιού, με σημαντικότατα οφέλη, τόσο σωματικά όσο και κοινωνικά. Είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης για τα παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και συμβάλλει στην αρμονική σωματική ανάπτυξη. Η δραστηριότητα πραγματοποιείται σε κλειστό κολυμβητήριο σε θερμαινόμενη πισίνα από ειδικευμένους προπονητές κολύμβησης.

Μίνι τένις

Η δραστηριότητα του μίνι τένις πραγματοποιείται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου μας από ομάδα ειδικευμένων προπονητών. Η μέθοδος εκμάθησης είναι πρωτότυπη και διασκεδαστική, με πλούσιο και πολύχρωμο υλικοτεχνικό εξοπλισμό καλωσορίζοντας και προετοιμάζοντας σωστά τα παιδιά στο άθλημα του τένις.

Taekwondo

Το taekwondo ως άθλημα αποτελεί ένα συνδυασμό φιλοσοφίας, πνευματικής πειθαρχίας, σωματικής εξάσκησης και ικανότητας. Συμβάλλει στην υγεία και καλλιεργεί την αυτοάμυνα, την πειθαρχία, τον σεβασμό, τον αυτοέλεγχο και την αυτοπεποίθηση των παιδιών. Πραγματοποιείται στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου μας από καθηγητή Πανεπιστημίου.

Ποδόσφαιρο

To ποδόσφαιρο ως άθλημα προσφέρει πολλά οφέλη, σωματικά και κοινωνικά, καθώς γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, λόγω των ασκήσεων δύναμης, ευλυγισίας και αεροβικής, καλλιεργεί την πειθαρχία, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και την όξυνση του πνεύματος, Η δραστηριότητα του ποδοσφαίρου πραγματοποιείται σε εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου 5 x 5 από καθηγητή φυσικής αγωγής.

Μπάσκετ

Το μπάσκετ ως ομαδικό άθλημα συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, τους βοηθά να καλλιεργήσουν στρατηγική και γρήγορη σκέψη και τους διασκεδάζει. Μαθαίνουν να συγκεντρώνονται σε ένα στόχο, αποκτούν ομαδικό πνεύμα και καλλιεργούν τη συνεργατικότητα. Η δραστηριότητα του μπάσκετ πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας από καθηγητή φυσικής αγωγής.

Καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Οι προαιρετικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω και γίνονται δύο φορές την εβδομάδα μετά τη λήξη του βασικού προγράμματος. Η αξία τους είναι σημαντική, καθώς η επαφή με την τέχνη και ευρύτερα η καλλιτεχνική παιδεία συμβάλλει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών.

Κλασικό Μπαλέτο

Το μάθημα του Μπαλέτου, που διδάσκεται στο σχολείο μας,  βασίζεται στο σύστημα Royal Academy of Dancing, το οποίο είναι αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο. Η δραστηριότητα του μπαλέτου χαρίζει στα παιδιά ευλυγισία και χάρη, μαθαίνοντάς τα να ελέγχουν το σώμα τους αλλά και πώς να στέκονται και να περπατούν σωστά. Χορεύοντας κινητοποιούν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος, αποκτούν αρμονία στην κίνησή τους και καλλιεργούν την αυτοπεποίθησή τους. Η δραστηριότητα πραγματοποιείται στην αίθουσα μπαλέτου του σχολείου μας από καθηγήτρια μπαλέτου.

Ιδιαίτερο μουσικής

Η μουσική μας πρόταση για την επαφή των παιδιών με τη μουσική, τη γνώση και τη δημιουργία περνά μέσα από το μουσικό εργαστήρι του σχολείου μας, όπου η μουσική  ως μάθημα περιλαμβάνει:

♬ Γνωριμία και διδασκαλία μουσικών οργάνων που θα επιλέξουν τα παιδιά (πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, κιθάρα κλπ.). Κάθε παιδί διδάσκεται το όργανο επιλογής του, ατομικά και όχι ομαδικά.

♫ Δημιουργία ορχήστρας.

♬ Συγκρότηση χορωδίας.

♫ Δημιουργία μπάντας, που συμμετέχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

♫ Μελέτη και έρευνα των μουσικών ειδών και ρευμάτων από όλο τον κόσμο.

♬ Ιδιαίτερη έρευνα στην ελληνική μουσική παράδοση, που αφορά στην πολιτιστική μας μουσική κληρονομιά (δημοτικό τραγούδι, ρεμπέτικο, λαϊκό, νέο κύμα και σύγχρονο).

♫ Γνώση της μελοποιημένης ποίησης των σημαντικότερων Ελλήνων και ξένων ποιητών.

♬ Αξιοποίηση των φυσικών χαρισμάτων και ικανοτήτων των παιδιών μέσα στη μουσική παρέα.

Η δραστηριότητα πραγματοποιείται στην αίθουσα μουσικής του σχολείου μας από καθηγητή μουσικής.

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί

Οι μαθητές μέσα από τη διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της πατρίδας μας, την εθνική μας παράδοση, τα ήθη και έθιμά μας. Η διδασκαλία των ελληνικών χορών έχει ως στόχο την ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών, την αισθητική τους καλλιέργεια, τη βελτίωση της κοινωνικής συμπεριφοράς, καθώς και τη διαμόρφωση της πολιτισμικής τους συνείδησης. Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί αποτελούν την πρωταρχική εκδήλωση πολιτισμού, διασώζοντας την εθνική μας παράδοση. Η δραστηριότητα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας από καθηγητή φυσικής αγωγής ειδικευμένο στη διδασκαλία παραδοσιακών χορών.