Προνήπιο

Είμαστε ένα σωστά οργανωμένο Νηπιαγωγείο, στο οποίο διασφαλίζουμε ποιοτικές συνθήκες εκπαίδευσης, καθώς διαθέτουμε εξαιρετικό εκπαιδευτικό προσωπικό, άρτιες υποδομές και όμορφο φυσικό περιβάλλον, ενώ τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλλουμε σημαντικά στην ανάπτυξη του παιδιού, παρέχοντας ατμόσφαιρα ζεστασιάς, ασφάλειας, χαράς και αγάπης. Παράλληλα προτρέπουμε και βοηθάμε το παιδί να ενταχθεί στην ομάδα και το κοινωνικό σύνολο αναπτύσσοντας έτσι πολύπλευρα την προσωπικότητά του.

Το παιδί στο Νηπιαγωγείο μας θα μάθει να αφομοιώνει έννοιες και τρόπους δράσης που θα το αναπτύξουν ολόπλευρα, να συμπεριφέρεται σωστά, να εργάζεται και να συνεργάζεται, να είναι αυτόνομο, να εκφράζεται και το βασικότερο, να συνυπάρχει με άλλα παιδιά. Επίσης, θα εμπλουτίσει τον συναισθηματικό του κόσμο, θα καλλιεργήσει τις ικανότητές του και θα μάθει να αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη, που είναι απαραίτητη για την εσωτερική του ανάπτυξη. Η φροντίδα όλων μας είναι πρωτίστως να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά και στη συνέχεια να τα μορφώσουμε. Κάνουμε τη μάθηση ένα ευχάριστο και καθημερινό μέρος της ζωής του και σταδιακά το προετοιμάζουμε για μια ζωή συνεχούς μάθησης. Όλο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στηρίζεται στην αντίληψη ότι η μάθηση θεωρείται φυσικό επακόλουθο μιας ελεύθερης συνολικής προετοιμασίας του παιδιού. Με την ανάπτυξη της λογικομαθηματικής σκέψης, στην οποία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση, το παιδί θα συνειδητοποιήσει τις βασικές συγκεκριμένες μαθηματικές έννοιες, πριν αρχίσει να μετράει και πριν έρθει σε επαφή με τις αφηρημένες έννοιες των μαθηματικών, των πράξεων και των συμβόλων.

Στο Νηπιαγωγείο μας, παράλληλα με την ελληνική γλώσσα το παιδί διδάσκεται και την αγγλική, από καθηγήτριες Αγγλικών και με τη χρήση διαδραστικών πινάκων, ώστε να έχει αβίαστη επαφή με την ξένη γλώσσα. Στόχος είναι το παιδί να αγαπήσει κυρίως τα Αγγλικά και να μάθει λέξεις, προτάσεις και τραγούδια. Έμφαση δίνεται στον προφορικό λόγο, τον τονισμό, τον ρυθμό και την προφορά.

Ειδικά εκπαιδευμένες καθηγήτριες διδάσκουν στο βασικό πρόγραμμα:

 • Αγγλική γλώσσα
 • Μουσικοκινητική αγωγή Orff
 • Θεατρικό, ομαδικό παιχνίδι
 • Ρυθμική γυμναστική
 • Μπάσκετ/ ποδόσφαιρο

Η καλλιέργεια των παιδιών συμπληρώνεται από προσεκτικά επιλεγμένες προαιρετικές δραστηριότητες οι οποίες πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του βασικού προγράμματος:

 • Κολύμβηση
 • Ιδιαίτερο μουσικής προπαιδείας – Θεατρικό παιχνίδι
 • Μπαλέτο
 • Taekwondo
 • Μίνι τένις
 • Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από ελεύθερο παιχνίδι, επισκέψεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα καθώς και εξορμήσεις στην ύπαιθρο. Το παιδαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποβλέπει ώστε η λειτουργία του Νηπιαγωγείου να είναι η προέκταση του ρόλου της οικογένειας και η κοινωνικοποίηση του παιδιού να γίνει ελεύθερα και αβίαστα. Με τη μόνιμη και συνεχή συνεργασία νηπιαγωγών και γονέων και τη βοήθεια ψυχολόγου – συμβούλου, επιτυγχάνουμε την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γονέων σε θέματα ανάπτυξης και συμπεριφοράς των παιδιών. Οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας των παιδιών αντιμετωπίζεται από την παιδίατρό μας. Όλο το ανθρώπινο δυναμικό και το υπεύθυνο περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων μας σας δίνει την εγγύηση για να μας εμπιστευτείτε το παιδί σας.

Το Νηπιαγωγείο μας διαθέτει τμήματα φύλαξης για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, για τις εργάσιμες ημέρες των σχολικών διακοπών στα δεκαπενθήμερα των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και καλοκαιρινά τμήματα απασχόλησης από τις 16 Ιουνίου έως και τις 25 Ιουλίου. Επίσης,  προσφέρει εναλλακτικά ωράρια με συνεχή δρομολόγια απ’ όλες τις περιοχές, το πρωί από 6.30 έως 8.20 και από 8.40 έως 9.15 και το μεσημέρι από 13.45 έως 17.30. Το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (8.30 – 13.45) στηρίζεται σε ύλη που ανταποκρίνεται στην ηλικία των παιδιών, εμπλουτισμένο με ποικίλες δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση έμπειρων και ευαισθητοποιημένων νηπιαγωγών. Το επιμηκυμένο πρόγραμμα (13.45 – 17.30) σας δίνει τη δυνατότητα είτε να παραμένει το παιδί σας περισσότερες ώρες στο Νηπιαγωγείο μας και να ασχοληθεί με παιχνίδι, κουκλοθέατρο, παιδαγωγικές ασκήσεις, είτε να παρακολουθήσει κάποια προαιρετική δραστηριότητα, όπως κολύμβηση, ιδιαίτερο μουσικής προπαιδείας – θεατρικό παιχνίδι, μπαλέτο, μίνι τένις, εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής και τεχνολογίας και taekwondo. Τα παιδιά που ακολουθούν το επιμηκυμένο πρόγραμμα σιτίζονται με δεκατιανό και φρέσκο οικογενειακό καθημερινό γεύμα από αγνά υλικά, το οποίο μαγειρεύεται με ιδιαίτερη φροντίδα στο εστιατόριο του Σχολείου μας.  Το μενού διανέμεται κάθε μήνα στους γονείς.

Ασφαλής μεταφορά

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να τηρούνται οι κανόνες τόσο του Σχολείου μας, όσο και της Πολιτείας. Οι οδηγοί και οι συνοδοί των Εκπαιδευτηρίων μας ακολουθούν συγκεκριμένο κανονισμό για την ασφαλή παραλαβή και παράδοση των παιδιών.

Ασφαλές σχολικό περιβάλλον

Όλοι οι χώροι του Σχολείου μας είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ τα παιδιά βρίσκονται σε συνεχή επιτήρηση σε όλους τους χώρους (αίθουσες,  διάδρομοι, προαύλιο, τουαλέτες κτλ.).

Διατροφή

Το διαιτολόγιο για το μεσημεριανό φαγητό είναι μελετημένο έτσι, ώστε να προσφέρει ισορροπημένη και πλήρη διατροφή στα παιδιά.  Τα τρόφιμα είναι ελληνικής προέλευσης και άριστης ποιότητας, αξιοποιώντας με εμπιστοσύνη προϊόντα από προμηθευτές που είναι και γονείς του Σχολείου μας. Αποφεύγουμε εντελώς τα τηγανητά φαγητά και τη χρήση ζωικού λίπους στον τρόπο παρασκευής. Χρησιμοποιούμε μόνο ελαιόλαδο. Επιπλέον, το ειδικευμένο προσωπικό των εκπαιδευτηρίων μας έχει λάβει πιστοποίηση πάνω στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤ. Το νερό που χρησιμοποιούμε έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για την καταλληλότητά του από το χημείο του κράτους και την ΕΥΔΑΠ.

Υγεία

Οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας των παιδιών αντιμετωπίζεται από την παιδίατρο των Εκπαιδευτηρίων μας, η οποία εξετάζει ατομικά το κάθε παιδί και ενημερώνει γραπτώς τους γονείς. Είναι πολύ σημαντική η συμβολή της στην αντιμετώπιση και πρόληψη των παιδικών ασθενειών.

Ατομική ασφάλεια των παιδιών μας: Τα Εκπαιδευτήριά μας παρέχουν δωρεάν ατομική ασφάλεια για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά.

 Υγιεινή

Όλοι οι χώροι του Σχολείου μας καθαρίζονται σχολαστικά και καθημερινά. Οι χώροι υγιεινής, που χρησιμοποιούνται από τα παιδιά, καθαρίζονται ανελλιπώς μετά από κάθε χρήση τους. Τα χαρτιά και τα είδη καθαρισμού είναι βιολογικά.