Η συγγραφέας κα Ιωάννα Μπαμπέτα και η ηθοποιός-παιδαγωγός κα Μαρία Μενεγάκη επισκέφτηκαν το σχολείο μας και είχαν την ευκαιρία οι μαθητές της Α΄ τάξης να τις συναντήσουν από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί τους και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που πραγματικά τους έμεινε αξέχαστη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του σχολείου μας στα πλαίσια της δράσης «Βιβλιοφιλία» για τη καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Η ηθοποιός κα Μενεγάκη μέσα από μια θεατρική παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ ο Αριστοτέλης, μισώ τα βιβλία», της Ίνγκριντ Σομπέρ, υποδύθηκε τον μικρό Αριστοτέλη που ενώ στην αρχή μισούσε τα βιβλία, νικήθηκε από την περιέργειά του γι’ αυτά και έγινε τελικά λάτρης των βιβλίων. Έπειτα, τα παιδιά μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια ανέλαβαν τον ρόλο του «Υπεραστιστή της Ανάγνωσης».

Στη συνέχεια η συγγραφέας κα Μπαμπέτα μίλησε για το βιβλίο της «Η Ζωή που περισσεύει», το οποίο προσέλκυσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των παιδιών, καθώς η  ηρωίδα του βιβλίου είναι η ίδια η συγγραφέας όταν ήταν μαθήτρια.

Τέλος δόθηκαν βραβεία σε όλους τους μαθητές της Α’ τάξης, ως οι καλύτεροι Υπερασπιστές της Ανάγνωσης.

Αρχείο Τελευταίων Νέων